Geel type met wilde ideeën

Redacteur Peggy van der Lee leert gesprekspartners nog beter te peilen

‘Pakt zaken gedreven en gericht aan.’ ‘Ontdekt kansen in iedere situatie.’ ‘Is extravert van aard en legt makkelijk contacten.’ ‘Een sterke onderhandelaar en uitgesproken in het nemen van beslissingen.’ Met negen anderen zit ik te glimmen achter de kaartjes die me zijn toegestopt. Insights Discovery-trainer Sabina Brammer heeft ons vier gele, vier rode, vier blauwe en vier groene kaartjes met ­positieve eigenschappen laten pakken, en die hebben we aan elkaar uitgedeeld op basis van onze eerste indruk.

Sabina gebruikt het Insights Discovery-model om mensen te helpen hun ‘persoonlijkheidskleuren’ te onderzoeken en zo prettiger te communiceren. Het model is gebaseerd op de ideeën van de psycholoog Carl Jung, die stelde dat iedereen – vaak onbewust – een sterke voorkeur heeft voor een bepaalde stijl. Dat wil nog weleens botsen met de stijl van een baas, collega of klant. Of die van je eigen partner. Hoe krijg je dan tóch een prettig gesprek?

Frappant, het klopt, vinden de meesten. Die wilskracht en doelbewustheid, dat is het rode dat Sabina meteen ontwaarde toen ze me vooraf aan de telefoon had. En het enthousiaste, dynamische, dat zijn al die gele kaartjes voor me op de grond. ‘We hebben allemaal van elke kleur wel iets,’

Log in om verder te lezen.
auteur

Peggy van der Lee

Groeien dankzij geworstel. Een prima samenvatting van waar ik het liefst over schrijf. Niet dat ik speciaal van geworstel houd, maar ontkom jij eraan? De baan die niet meer bij je past, de relatie die deuken oploopt, de gezondheid die hapert.

» profiel van Peggy van der Lee

Dit vind je misschien ook interessant

Column

Verwondering

In de prachtige film Boyhood vraagt het jongetje Mason: ‘Papa, sprookjes zijn niet echt, hè? Ik b...

Lees verder
Video

Hoe is het om een LATRELATIE te hebben?

Van friends with benefits tot polyamorie: liefdesverhoudingen zijn allang niet meer louter een-op-ee...

Bekijk video
Test

Hoe goed is de band met je moeder?

Lees verder
Kort

Wanneer voel je je authentiek?

Lees verder
Video

BOSBADEN en hoe je het zelf kunt doen

Lees verder
Kort

Muziek tijdens het werk: ja of nee?

Lees verder
Training

Ontspannen opvoeden

Lees verder
Kort

Singles zijn steeds gelukkiger

Lees verder