Familiefeiten

Homoseksuele mannen hebben meer neefjes en nichtjes. Moeders met blond haar krijgen vaker blonde schoondochters. Hoe onze plaats in de stamboom ons leven beïnvloedt.

Mannen met een tweelingzus hebben vaker anorexia. Onderzoekers vermoeden dat vrouwelijke geslachtshormonen, oestrogenen, tijdens de zwangerschap daarvoor verantwoordelijk zijn.

Mensen hebben vaak een voorkeur voor partners met dezelfde lichaamskenmerken als hun eigen vader of moeder. Heeft je vader een lange neus, dan zoek je onwillekeurig een man met een lange neus. Onze hersenen wennen aan het gezicht van onze ouders; dat is immers een soort testbeeld. En wat het brein gemakkelijk verwerkt, vindt het mooi.

Vrouwen met een tweelingbroer hebben een beter ruimtelijk inzicht; vermoedelijk doordat ze in de baarmoeder zijn blootgesteld aan meer testosteron, mannelijk geslachtshormoon. Het kan ook zijn dat zo’n meisje meer fysiek speelt dan meisjes in het algemeen.

Als een man vader wordt, daalt het testosteronniveau in zijn bloed en stijgt het gehalte aan prolactine. Dat hormoon maakt hem huiselijker en wekt zijn instinct om te verzorgen en te beschermen.

Moeders herkennen vaak feilloos de geur van hun biologische kinderen. Hun lichaamsgeur draagt waarschijnlijk bij aan het gevoel van vertrouwdheid en onvoorwaardelijke liefde. Pleegkinderen missen dat geurbaken.

Ben je homoseksueel, dan krijgen je zussen meer kinderen dan gemiddeld. Zo planten homoseksuele mannen zich indirect toch voort: via zussen, die voor de helft dezelfde genen hebben. In

Log in om verder te lezen.
auteur

Mark Mieras

» profiel van Mark Mieras

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Hallo baby, dag partner

Lees verder
Test

Hoe sociaal intelligent ben je?

Wat is het geheim van lange vriendschappen, zijn vakanties goed of slecht voor de liefde en wat is c...

Lees verder
Artikel

Lieve rivalen

Lees verder
Artikel

Bezopen toestand

Lees verder
Artikel

Zo maak je je kind sociaal

Lees verder
Advies

Waarom heeft mijn moeder nu al een vriend?

Lees verder
Artikel

De broers en zussen van de dwangstoornis

Lees verder
Advies

Buitenbeentje binnen mijn traditioneel denkende gezin

Lees verder