De schoonheid van het alleenzijn

René Diekstra ontmoet in een kuuroord een weduwnaar die zowel dé cruciale levensvraag stelt als daarop het antwoord geeft.

Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik hem voor het eerst in het kuuroord waar we beiden verbleven. Een lange, rijzige man die zich met een zekere elegantie op twee krukken voortbewoog. De manier waarop hij groette en zijn bijna verlegen oogopslag namen mij onmiddellijk voor hem in. Toen ik later die dag op het terras aan een tafeltje ging zitten en een kop koffie bestelde, zag ik hem wat verderop zitten. Ik knikte, hij knikte terug. Terwijl ik mijn koffie dronk en wat dromerig voor me uit staarde, hoorde ik hem opeens zeggen ‘Bellissimo, no?’ Daarbij maakte hij een handgebaar in de richting van het meer dat, omringd door bergen, zo’n achthonderd meter beneden ons glinsterde in de zon. Het was inderdaad een panorama van een adembenemende schoonheid.

De volgende dagen zou ik steeds weer naar het terras terugkeren om die schoonheid in te drinken. Als ik hem daar aantrof, wat meestal het geval was, nam ik steevast de uitnodiging aan om aan zijn tafeltje te komen zitten. Want we bleken vrijwel hetzelfde ritme van spreken en in stilte kijken te hebben. Wonderlijk hoe het delen van ervaringen zonder woorden mensen kan verbinden. Toen we dit jaar op dezelfde

Log in om verder te lezen.
auteur

René Diekstra

» profiel van René Diekstra

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Zelfdiagnose van hoofdpijn

Lees verder
Branded content

Niet meer moe, 7 tips voor meer vitaliteit

Na een lange werkdag ben je al snel geneigd op de bank te ploffen met de afstandsbediening en een gl...

Lees verder
Kort

Laat het los, moeders

Vaders zijn meer dan ooit betrokken bij de opvoeding, en toch vinden veel moeders dat ze het beter k...

Lees verder
Interview

Zo verloren

Lees verder
Artikel

Gestrest door reorganisatie

Lees verder
Artikel

Pijn bij baby’s

Lees verder
Verhaal

Eindeloos alleen

Lees verder
Advies

Geen pijn meer na drie weken bedrust

Lees verder
Advies

Hoofdpijn als ik niet werk

Lees verder