Voor een kijkje bij de jeugd van tegenwoordig kunnen we terecht op de site Youth Cultures, waar Nederlandse jeugd-subculturen behandeld worden. De ouderen onder ons kunnen hun hart ophalen aan het historisch overzicht, dat loopt van de beatniks via skinheads tot de hardcore.

Deze site, gemaakt door het Bisschop Bekkers College in Eindhoven, maakt deel uit van ThinkQuest, een wereldwijde wedstrijd voor scholieren. De opdracht is een originele en educatieve website te ontwerpen, en 27 Nederlandse scholierenteams zijn al doorgedrongen tot de finale. De prijsuitreiking vindt eind november plaats in de Verenigde Staten. ThinkQuest: http://www.edusurf.nl/

Virtueel studeren

Als u een trendsetter wilt zijn, moet u ‘virtueel student’ worden. Lijkt het u een leuk idee om met mensen uit allerlei landen en van alle leeftijden in één klas te zitten zonder uw huis te hoeven verlaten? De virtuele universiteit biedt cursussen van gediplomeerde docenten via Internet, op het gebied van onder andere recht, talen en onderwijs. Wat betreft psychologie kunt u bijvoorbeeld de cursus ‘het uitstippelen van levensdoelen’ volgen. Dit vak was vorig jaar zeer populair, niet verbazingwekkend aangezien je er kunt leren ‘om je levensdoelen te bereiken met een positieve houding en een grote kans op succes’.

Een

Log in om verder te lezen.