De leuke kanten van autisme

 • 100 woorden
 • leestijd is
 • 1 minuut

Als je kind de diagnose ‘autistisch’ krijgt, sta je natuurlijk niet te juichen. Kinderen met autisme hebben immers allerlei beperkingen. Maar onderzoekers zijn het er inmiddels over eens dat ze ook een aantal uitgesproken talenten hebben. Zoals oog voor detail, een geordende aanpak en een uitstekend geheugen. Mijn plakboek wil autisten vanaf 8 jaar op […]

Als je kind de diagnose ‘autistisch’ krijgt, sta je natuurlijk niet te juichen. Kinderen met autisme hebben immers allerlei beperkingen. Maar onderzoekers zijn het er inmiddels over eens dat ze ook een aantal uitgesproken talenten hebben. Zoals oog voor detail, een geordende aanpak en een uitstekend geheugen. Mijn plakboek wil autisten vanaf 8 jaar op die talenten wijzen. Het is een door deskundigen samengestelde werkmap met invuloefeningen en stickervellen. De map helpt jonge autisten over zichzelf na te denken en een zelfbeeld te vormen dat meer omvat dan het idee dat ze ‘anders’ en ‘moeilijk’ zijn.

Bestelbaar via uitgeverijpica.nl, € 45,-

Lees door via 100% Digitaal

 • Toegang tot álle online artikelen
 • Altijd het nieuwste magazine
 • Korting op onze trainingen
Al vanaf €4,- per maand!
Al abonnee? Log in
auteur

Anne Pek

Gezondheid is zoveel meer dan niet ziek zijn. Het is ook lekker in je vel zitten, zin hebben in dingen, ermee kunnen omgaan als het even tegenzit. Als wetenschapsjournalist volg ik gretig het onderzoek naar alles wat ons geestelijke en fysieke welzijn beïnvloedt, en al sinds 2005 schrijf ik voor Psychologie Magazine over gezondheid in die brede zin.

» profiel van Anne Pek
 • Meer over

  Autisme

  Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Dit heeft invloed op gedrag en manier van communiceren. Er zijn verschillende vormen van autisme, zoals klassiek autisme, Asperger of PDD-NOS. Een diagnose is niet altijd eenvoudig te stellen, er zijn grote verschillen per persoon en tussen mannen en vrouwen.

  Bekijk dit thema

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Liegen als noodzakelijk goed

'De mens heeft een tong gekregen om mee te spreken en woorden om zijn gedachten mee te verbergen.' D...

Lees verder
Artikel

Zo help je een hoogsensitief kind

Ze zijn creatief en zorgzaam, maar ook emotioneler en sneller driftig. Geen wonder: de wereld is bom...

Lees verder
Artikel

Autisme

Lees verder
Artikel

Waar liggen we van wakker?

Lees verder
Artikel

Dansen tegen parkinson

Lees verder
Artikel

Autisme in bed

Lees verder
Artikel

Een nieuwe zus

Lees verder
Artikel

Je bent sterker dan je denkt

Lees verder