De leuke kanten van autisme

  • 100 woorden
  • leestijd is
  • 1 minuut

Als je kind de diagnose ‘autistisch’ krijgt, sta je natuurlijk niet te juichen. Kinderen met autisme hebben immers allerlei beperkingen. Maar onderzoekers zijn het er inmiddels over eens dat ze ook een aantal uitgesproken talenten hebben. Zoals oog voor detail, een geordende aanpak en een uitstekend geheugen. Mijn plakboek wil autisten vanaf 8 jaar op […]

Als je kind de diagnose ‘autistisch’ krijgt, sta je natuurlijk niet te juichen. Kinderen met autisme hebben immers allerlei beperkingen. Maar onderzoekers zijn het er inmiddels over eens dat ze ook een aantal uitgesproken talenten hebben. Zoals oog voor detail, een geordende aanpak en een uitstekend geheugen. Mijn plakboek wil autisten vanaf 8 jaar op die talenten wijzen. Het is een door deskundigen samengestelde werkmap met invuloefeningen en stickervellen. De map helpt jonge autisten over zichzelf na te denken en een zelfbeeld te vormen dat meer omvat dan het idee dat ze ‘anders’ en ‘moeilijk’ zijn.

Bestelbaar via uitgeverijpica.nl, € 45,-

Lees door via 100% Digitaal

abonnement

Toegang tot alle online artikelen en onbeperkt toegang tot het magazine.
Al vanaf €4,- per maand!
Al abonnee? Log in
auteur

Anne Pek

Sinds oktober 2005 werk ik voor Psychologie Magazine. Mijn aandachtsgebied is 'Gezondheid en therapie'. Een terrein waarop veel gebeurt.

» profiel van Anne Pek
  • Meer over

    Autisme

    Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Dit heeft invloed op gedrag en manier van communiceren. Er zijn verschillende vormen van autisme, zoals klassiek autisme, Asperger of PDD-NOS. Een diagnose is niet altijd eenvoudig te stellen, er zijn grote verschillen per persoon en tussen mannen en vrouwen.

    Bekijk dit thema

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Labels opplakken

Lees verder
Interview

Psychiater Irvin Yalom (86): ‘Hoe meer je het gevoel hebt dat je alles uit je leven hebt gehaald, hoe minder bang je bent voor de dood’

De beroemde Amerikaanse psychiater Irvin Yalom was als kind diep ongelukkig: ‘Ik droom nog altijd ...

Lees verder
Interview

‘Ik heb het zenuwstelsel van een prooidier’

Lees verder
Advies

Ik wil praten over mijn autistische gezin

Lees verder
Artikel

Zo help je je geheugen een handje

Lees verder
Artikel

Gewoon tevreden zijn

Lees verder
Artikel

Arne Öhman: ‘Niemand heeft een fobie voor bloemen’

Lees verder
Artikel

Pijnlijk eerlijk

Lees verder