Bestaat er nog privacy?

'De een wil rust, de ander wil juist mensen om zich heen.' Ronald de Boer: 'Ik zelf kies voor het laatste, ik probeer gewoon te leven als ieder ander mens. Soms is dat wel eens moeilijk omdat mensen jou juist anders benaderen. Ze zien mij als een beroemde voetballer en gaan zich daardoor anders gedragen.

De voetballer

Psychologisch betekent dat dat je er rekening mee houdt dat mensen zich anders gaan gedragen wanneer ik in de buurt ben. Dus ben ik iets meer afstandelijk dan normaal. Zelf doe ik niet zoveel om mijn privacy te beschermen. Ik heb een geheim telefoonnummer en dat is het. Ik denk dat ik genoeg privacy heb. Als het om mijn werk gaat niet, maar dat komt omdat mijn vak juist is bedoeld voor het publiek. Daarbuiten heb ik voldoende privacy, ik ben per slot van rekening natuurlijk geen Ronaldo. Ik kan in het normale leven redelijk mijn gang gaan. Je moet natuurlijk niet naar een druk winkelcentrum gaan, want dan zoek je de problemen zelf op. Barcelona is ook anders dan Amsterdam omdat de mensen zich hier veel meer met voetbal bezig houden, in Spanje is voetbal net zo belangrijk als eten. Maar ondanks dat kun je hier redelijk je privacy bewaren.

Ik heb niet echt schokkende ervaringen gehad dat mijn privacy werd geschonden. Of het moet zijn dat een helikopter boven je huis vliegt en later op de televisie wordt verteld hoe veel je huis waard is. Maar de verhalen gaan toch vaak over voetbal en niet over

Log in om verder te lezen.
auteur

Peggy van der Lee

Groeien dankzij geworstel. Een prima samenvatting van waar ik het liefst over schrijf. Niet dat ik speciaal van geworstel houd, maar ontkom jij eraan? De baan die niet meer bij je past, de relatie die deuken oploopt, de gezondheid die hapert.

» profiel van Peggy van der Lee

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Fluitend naar je werk

Veel daglicht, planten, open en ook gesloten werkruimtes - er zijn tal van manieren om je werkplek z...

Lees verder
Kort

Opnieuw in vuur en vlam

Stellen die al lang bij elkaar zijn, zijn meestal niet meer zo actief tussen de lakens als aan het b...

Lees verder
Artikel

Bestaat er nog privacy?

Lees verder
Advies

Heimwee naar de bergen

Lees verder
Artikel

De knikkers of het spel

Lees verder
Video

Eerste hulp bij burn-out

Bekijk video
Artikel

Zo pak je je werksituatie aan

Lees verder
Artikel

Waarom jagen we onszelf zo op? (En hoe stop je daarmee?)

Lees verder