Bestaat er nog privacy?

'De een wil rust, de ander wil juist mensen om zich heen.' Ronald de Boer: 'Ik zelf kies voor het laatste, ik probeer gewoon te leven als ieder ander mens. Soms is dat wel eens moeilijk omdat mensen jou juist anders benaderen. Ze zien mij als een beroemde voetballer en gaan zich daardoor anders gedragen.

De voetballer

Psychologisch betekent dat dat je er rekening mee houdt dat mensen zich anders gaan gedragen wanneer ik in de buurt ben. Dus ben ik iets meer afstandelijk dan normaal. Zelf doe ik niet zoveel om mijn privacy te beschermen. Ik heb een geheim telefoonnummer en dat is het. Ik denk dat ik genoeg privacy heb. Als het om mijn werk gaat niet, maar dat komt omdat mijn vak juist is bedoeld voor het publiek. Daarbuiten heb ik voldoende privacy, ik ben per slot van rekening natuurlijk geen Ronaldo. Ik kan in het normale leven redelijk mijn gang gaan. Je moet natuurlijk niet naar een druk winkelcentrum gaan, want dan zoek je de problemen zelf op. Barcelona is ook anders dan Amsterdam omdat de mensen zich hier veel meer met voetbal bezig houden, in Spanje is voetbal net zo belangrijk als eten. Maar ondanks dat kun je hier redelijk je privacy bewaren.

Ik heb niet echt schokkende ervaringen gehad dat mijn privacy werd geschonden. Of het moet zijn dat een helikopter boven je huis vliegt en later op de televisie wordt verteld hoe veel je huis waard is. Maar de verhalen gaan toch vaak over voetbal en niet over

Log in om verder te lezen.
auteur

Peggy van der Lee

Groeien dankzij geworstel. Een prima samenvatting van waar ik het liefst over schrijf. Niet dat ik speciaal van geworstel houd, maar ontkom jij eraan? De baan die niet meer bij je past, de relatie die deuken oploopt, de gezondheid die hapert.

» profiel van Peggy van der Lee

Dit vind je misschien ook interessant

Test

Wat zijn je behoeften op het werk?

Hoe sterk is je behoefte aan presteren, autonomie, controle en een gevoel van verbondenheid in je we...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Kort

Wees een ontspannen ouder: 3 tips

‘Ik had dat legopoppetje het eerst!’ ‘Ik heb gisteren al afgeruimd!’ Hartstikke fijn, weeken...

Lees verder
Artikel

Lekkere stress

Lees verder
Kort

Past thuiswerken bij je?

Lees verder
Artikel

Angst op de werkvloer

Lees verder
Artikel

Toch opslag in crisistijd: 6 tips

Lees verder
Artikel

Liever geen werkloze sollicitanten

Lees verder
Kort

Feiten en cijfers: werktevredenheid

Lees verder