Het zelfbeeld van presentator Art Rooijakkers (40).

‘Volgens mij kom ik over als een vrolijke snuiter. En dat ben ik ook. Bruce Springsteen zingt: “Hard times come and hard times go.” Mee eens! Zwelg in je ellende, maar blijf er niet te lang in hangen. Ik hou van de lichte kant van het leven.

Training Vergroot je zelfvertrouwen
Training

Training Vergroot je zelfvertrouwen

  • Ontdek waarom vrouwen vaker last hebben van een negatief zelfbeeld
  • Zet direct stappen om je zelfvertrouwen te vergroten met behulp van oefeningen en challenges
  • Bonusvideo masterclass ‘Overwin het imposter syndroom’ met psycholoog Frederike Mewe
Bekijk de training
Nu maar
€ 79,-

Er zit ook een serieuzere selfie bij, daar zie je mijn daadkracht en doelgerichtheid. Eigenschappen die ik ook in anderen waardeer: ik ben allergisch voor slappe handjes. In “de Mol” zet ik – vanwege de mysterieuze aard van het programma – mijn ernstige kant aan. Ik gebruik minder uitroeptekens en praat lang-za-mer.

Uiterlijk speelde vroeger geen grote rol in mijn leven.
Als kind omarmde ik mijn bloempotkapsel; dé oplossing om mijn voormalige flaporen te verstoppen. Zodra ik bekend was, werd ik ijdeler: bij het selecteren van persfoto’s zit ik extreem serieus tientallen foto’s van mezelf te bestuderen.

Laatst verbood een fotograaf me te lachen en dat leverde leuke foto’s op. Een tandpasta-smile met van die dode ogen communiceert weinig. Retoucheren vind ik zonde; een foto moet lijken.

Foto’s vertellen me dat ik geen jongen meer ben.
Mijn generatie loopt op Lowlands rond als 28-jarige, terwijl de twintigers van nu al gezinnen durven stichten. Gelukkig begin ik in te zien dat ouder worden niet eng is. Een man hoeft niet per definitie een klagerige moraalridder te zijn die zich stoort aan muziek van de jongelui. De franjes van het leven verdwijnen niet met de jaren.’

Presentator en journalist Art Rooijakkers (40) begon zijn tv-carrière bij de Amsterdamse omroep AT5 en NOVA.