Als haren op mijn hoofd

Je ziet het wel eens in films, maar mij overkwam het écht. Jaren geleden. Ik was in Londen, logeerde bij vrienden die overdag naar hun werk moesten, en zat in mijn eentje in hun villa te ontbijten. Helemaal alleen was ik niet, wist ik, want er was nog een logee. Een Nieuw-Zeelandse die de avond […]

Je ziet het wel eens in films, maar mij overkwam het écht. Jaren geleden. Ik was in Londen, logeerde bij vrienden die overdag naar hun werk moesten, en zat in mijn eentje in hun villa te ontbijten. Helemaal alleen was ik niet, wist ik, want er was nog een logee. Een Nieuw-Zeelandse die de avond ervoor was gearriveerd. Maar die sliep kennelijk nog.

Het was een uur of tien, ik was verdiept in The Guardian, toen zij de eetkamer binnenwaaide. ‘Good morning,’ zei ze, frisgewassen in haar Japanse kimono. ‘Good morning,’ zei ik, terwijl ik beleefd de krant even liet zakken. En op dat moment gebeurde het. Haar zijden gewaad gleed soepel van haar schouders en ondeugend keek ze me aan. Een prachtige, blote vrouw. Waiting for me to respond.

Maar ik deed niks. Het was een rare situatie. Ik voelde me hopeloos in veregenheid gebracht en wist niet wat te doen. Ik was jong, terwijl zij toch al wat ouder was. Zelfverzekerder. Volwassener. Dustin Hoffman en Anne Bancroft in The Graduate: dat idee. Gelukkig reageerde ze snel en sportief op mijn geschutter. Ze gaf me een zoen, schoot weer in haar kimono en informeerde naar het wereldnieuws.

Stom? Ja,

Log in om verder te lezen.
auteur

Ruud Hollander

Na ruim zeven jaar hoofdredacteur van Psychologie Magazine te zijn geweest, werd ik uitgever. Dat betekent dat ik weinig meer met de inhoud van het blad te maken heb, maar me vooral bezighoud met de zakelijke kant van het blad.

» profiel van Ruud Hollander

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Spijt over je loopbaan

Had ik maar een andere studie gedaan, was ik maar elders gaan werken... Meer dan de helft van de Ned...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Kort

Zo krijg jij meer moed

We hebben allemaal wel iets wat we graag zouden willen, maar niet durven. Dat kan van alles zijn: je...

Lees verder
Artikel

Dán zal ik gelukkig zijn!

Lees verder
Artikel

Zo verminder je gevoelens van spijt

Lees verder
Artikel

Sorry is niet genoeg

Lees verder
Artikel

Waarom zeggen we zo vaak sorry?

Lees verder
Artikel

Wéér niks gewonnen

Lees verder
Interview

Eva van der Gucht: ‘Ik vind het steeds fijner dat ik buiten de norm val’

Lees verder