Afvallen via internet

GEDRAGSVERANDERING Te veel gegeten tijdens de feestdagen? Heeft u genoeg van Montignac, Brooddieet en Hongerdieet? Psychiater Jeroen Verweij organiseert internet-coachinggroepen, waarin de nadruk niet op de kilo’s ligt, maar op het eetgedrag. Pas dan kan overgewicht volgens hem blijvend veranderen. Training Denk je slank Ontwikkel een sterke wilskracht Ontdek eetgewoontes die bij je passen Afvallen […]

GEDRAGSVERANDERING Te veel gegeten tijdens de feestdagen? Heeft u genoeg van Montignac, Brooddieet en Hongerdieet? Psychiater Jeroen Verweij organiseert internet-coachinggroepen, waarin de nadruk niet op de kilo’s ligt, maar op het eetgedrag. Pas dan kan overgewicht volgens hem blijvend veranderen.

Training

Denk je slank

  • Ontwikkel een sterke wilskracht
  • Ontdek eetgewoontes die bij je passen
  • Afvallen met blijvend resultaat
bekijk de training
Nu maar
€ 75,-

De deelnemers krijgen schrijfopdrachten, waarin ze zelf analyseren waarom en wanneer ze overmatig eten, in welke omgeving ze er gevoelig voor zijn en wat ze eraan kunnen doen. Via internet reageren ze op elkaars opdrachten. Jeroen Verweij: ‘Een schrijfopdracht is dé manier om inzicht te krijgen in hoe je je gedraagt. Bovendien zijn de reacties van andere deelnemers die met hetzelfde probleem bezig zijn, zeer waardevol. Iedereen weet haarfijn hoe een ander iets moet doen, maar bij zichzelf kunnen ze het niet.’

De deelnemers hebben toegang tot een internetforum, waarop ze elkaar kunnen ondersteunen. Verweij: ‘Het voordeel van internet is dat het anoniem is. Mensen durven zich eerder bloot te geven, waardoor ze sneller inzicht krijgen in hun gedrag.’ (JG)

www.newhabits.nl

auteur

Dagmar van der Neut

Nieuwsgierigheid is een van mijn belangrijkste drijfveren. Ik wil snappen hoe dingen werken. Hoe kan het dat…? Hoe zit het in elkaar? Waarom?

» profiel van Dagmar van der Neut

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Eten met je zintuigen

Voedsel is een basisbehoefte en gelukkig heeft de evolutie ervoor gezorgd dat we eten lekker vinden....
Lees verder
Artikel

Eten met je zintuigen

Voedsel is een basisbehoefte en gelukkig heeft de evolutie ervoor gezorgd dat we eten lekker vinden....
Lees verder
Branded content

Mini-cursus: gelukkig door klein geluk

Een lekker stukje chocolade, een compliment van een lieve collega - juist die kleine geluksmomenten ...
Lees verder
Branded content

Mini-cursus: gelukkig door klein geluk

Een lekker stukje chocolade, een compliment van een lieve collega - juist die kleine geluksmomenten ...
Lees verder
Column

Column Roos Vonk: waarom we niet moeten streven naar geluk

Een doel bereiken kan gelukkig maken: bestemming bereikt, dus dan kunnen we ontspannen en ervan geni...
Lees verder
Column

Column Roos Vonk: waarom we niet moeten streven naar geluk

Een doel bereiken kan gelukkig maken: bestemming bereikt, dus dan kunnen we ontspannen en ervan geni...
Lees verder
Artikel

‘Hoe groter het gezelschap, hoe meer we eten’

Ons lichaam heeft geen idee hoeveel we eigenlijk naar binnen werken: dat meten we zelf af aan de gro...
Lees verder
Artikel

Afval-valkuil 6: cravings in de avond

Het akelige woord zingt alweer rond: bikiniproof. Wie straks een beetje leuk op het strand wil versc...
Lees verder
Kort

Dag Prozac, hallo bacterie

Wie somber is, kon weleens meer opknappen van een dagelijkse portie gefermenteerd eten dan van antid...
Lees verder
Advies

Hoe voorkom ik haaruitval?

Lees verder
Advies

Ik ben een emotie-eter

Lees verder
Verhaal

Waarom de een alles eet en de ander niets lust

Een kwart van de mensheid proeft smaken veel beter dan gemiddeld, heeft de wetenschap ontdekt. Dat l...
Lees verder