1. Je wordt minder bang om fouten te maken

De grootste rem op je creativiteit is angst: om fouten te maken, om te bellen, om door de mand te vallen. Als je in die angst blijft steken, kun je er zelfs depressief van worden, laat psycholoog en journalist Jolein de Rooij zien in Nooit meer bang op je werk.

Training Van angst naar lef
Training

Training Van angst naar lef

  • Leer hoe angst in je lichaam en brein werkt
  • Maak een persoonlijk stappenplan voor het overwinnen van angsten
  • Met technieken om paniekgevoelens weg te nemen
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Een goede manier om daaraan te ontsnappen, is blijven onderzoeken wat je hebt geleerd van je eigen en andermans fouten en erover praten. Openheid werkt bevrijdend.

2. Het maakt je weerbaar tegenover dominante collega’s

Wie kent het type niet? Die flamboyante, aanwezige collega die altijd weet hoe het zit. Om je niet te laten wegblazen in bijvoorbeeld een vergadering, is het verstandig je goed voor te bereiden.

Welke punten wil je naar voren brengen? Zo heb je altijd een opmerking of vraag paraat en voorkom je dat je een speelbal wordt van die ander.

Wat ook kan helpen: een-op-een-overleg initiëren, zodat je op een rustige manier thema’s op de agenda kunt zetten.

3. Het stimuleert je om te experimenteren

Je bent misschien geneigd om de dingen gewoon te doen zoals altijd. Maar als je iets moois wilt maken, moet je je comfortzone verlaten. Het hoeft niet meteen perfect te zijn wat je doet.

Blijf zoeken naar nieuwe wegen om te verkennen. En verdraag het oncomfortabele gevoel dat daarmee gepaard kan gaan. Uiteindelijk kom je er sterker uit.

Jolein de Rooij, Nooit meer bang op je werk. Werknemers vertellen over hun angsten, deskundigen bieden oplossingen, Ambo I Anthos, € 21,99