10. Waarom vaders juist voor dochters zo belangrijk zijn

 

 

 

 

 

 

 

 

De relatie tussen vader en dochter is net als het lampje in de koelkast: het is er, maar we merken het niet op. Terwijl nieuw onderzoek bewijst dat de vader een cruciale rol speelt in een meisjesleven. Lees het volledige artikel.

9. Hoe wordt je kind een doorzetter?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes heeft meer te maken met volharding dan met intelligentie, blijkt uit onderzoek. Hoe kun je als ouder een kind helpen om doorzettingsvermogen te kweken? Lees het volledige artikel.

8. Genezen door EMDR

 

 

 

 

 

 

 

 

In een paar sessies van je trauma af: het kan met EMDR. Deskundigen breken zich het hoofd over een mogelijke verklaring. Het succes van een opmerkelijke behandelmethode. Lees meer.

7. Leven naar je natuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ontbreekt ons niet aan rijkdom of comfort. Toch komen depressies en angststoornissen hier veel vaker voor dan in minder welvarende landen. Onze moderne manier van leven, wonen en werken blijkt niet te passen bij hoe we geprogrammeerd zijn. Hoe leef je toch zoveel mogelijk ‘oer’? 

6. Column: Narcisten zijn niet ‘eigenlijk heel onzeker’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roos Vonk schrijft in haar column in ons novembernummer over hoe narcisme ontstaat in onze huidige samenleving. Lees de volledige column.

5. Beter slapen kun je leren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je de hele nacht ligt te kijken hoelang je al aan het woelen bent, dan is het tijd om te leren hoe slapen ook alweer gaat. Wakkerligger Edwin Oden neemt les op de slaapschool. Hij krijgt deze vijf inzichten.

4. Blog: Dit zijn dikke vette verwachtingen van rouw die niet uitkomen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Nog één keer keken we elkaar aan, van heel dichtbij. Onze neuzen tegen elkaar, onze wangen nat van de tranen.
‘Moet ik nog iets tegen je zeggen zodat je dat nooit vergeet?’ vroeg Eef.” Saskia schreef een mooie blogserie over haar vriendin Eveline, bekend uit het programma over mijn lijk.

3. Partner met asperger: ‘Eigenlijk moet zij me uitleggen wat liefde is’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe is het om je leven te delen met een man die emotioneel onbereikbaar is? Matthijs de Boer (43) heeft het syndroom van Asperger: hij kan slecht omgaan met verandering en maakt moeilijk contact. Lees het volledige verhaal.

2. Hoe geef je échte aandacht aan je kind?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is voor een kind net zo onmisbaar als voeding en zuurstof, zegt hoogleraar orthopedagogiek en mindfulness-deskundige Susan Bögels in haar nieuwe boek. Maar hoe geef je volle aandacht, als je een druk leven hebt en je hoofd overloopt? Dit is het antwoord.

1. Deze BN’ers vragen aandacht voor hooggevoeligheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zes bekende Nederlanders, onder wie Karin Bloemen, Victor Mids en Cynthia Schultz, vertellen in Psychologie Magazine hoe hooggevoeligheid hun leven beïnvloedt. Hiermee vragen ze aandacht voor deze karaktereigenschap, die zowel een kwetsbaarheid is als een kracht. Bekijk de interviews en video.