De vraag

Zonder baan een nieuw huis?

Hallo Charles,

Ik wil al een tijdje een andere baan en zit nu in een sollicitatieprocedure daarvoor. Het is nog geenszins zeker dat ik de baan zal krijgen. Tegelijkertijd doet zich de mogelijkheid op een groter en rustiger gelegen huis voor, zij het dat het huis nogal duur is en afgelegen (zeker voor de mogelijke nieuwe baan). Het is echter precies de woning die we zoeken. Kinderopvang is daar echter moeilijk en ook van veel andere essentiële voorzieningen zitten we ver verwijderd. De beslissing over het huis moet eerder vallen dan die over mijn baan. Wij vinden het een moeilijke beslissing om te nemen. Wat voor criteria zouden wij het beste kunnen hanteren?

Elisabeth

Het advies

Charles Foster

Beste,

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden als je een besluit maakt is dat je niet in een val loopt. En vastzitten aan een huis dat je niet kunt betalen of dat je snel moet verkopen kan een grote val zijn.

De enige reden om dit risico te nemen is als je overtuigd bent van twee dingen. Eén: dit huis is zo bijzonder en het betekent zo veel voor je dat je nooit meer iets soortgelijks zult vinden en dat je je altijd voor het hoofd zult blijven slaan dat je het niet gekocht hebt. Twee: je bent er van overtuigd dat als je deze baan niet krijgt, je wat dichter in de buurt van het huis een baan met een vergelijkbaar salaris zult kunnen vinden. Als je niet overtuigd bent van deze twee dingen: Pas op! – je legt je lot te veel in handen van wispelturige goden!

Dr. Charles Foster

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Samenwonen of niet?

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Zeven zinvolle zaterdagen

De zaterdag gaat meestal op aan hockeyles, huiswerk en kamer opruimen. Maar wat als je hem ook voor ...

Lees verder
Advies

Ik wil af van die onrust

Lees verder
Verhaal

‘Ik hoorde nergens bij’

Lees verder
Advies

Advies: Ik ben voor mijn vriend verhuisd naar een land waar ik de taal niet spreek.

Lees verder
Advies

Mijn onzekerheid maakt me wantrouwend

Lees verder
Verhaal

Laat de perfecte vakantie los

Lees verder
Interview

Schrijfster Marion Pauw: ‘Ik ben niet alleen maar goed’

Lees verder