De vraag

Moet ik bij mijn vreemdgaande man blijven?

Mijn man heeft onlangs na 21 jaar samen bekend dat hij eigenlijk al 10 jaar diep ongelukkig is in ons huwelijk.

Hij zei dat hij geen echte liefde voor mij voelt, geen lustgevoelens (meer?) voor mij heeft en zijn heil maar elders heeft gezocht. Voor mij een volkomen onverwachte mededeling. Inmiddels blijkt dat hij al 8 maanden een relatie heeft met een andere vrouw die al deze gevoelens wel bij hem wakker maakt.

Op dit moment kan en wil hij niet kiezen tussen zijn gezin en zijn vriendin en heeft hij dus 2 relaties naast elkaar (zijn hart is groot genoeg om van 2 vrouwen te houden, zegt hij). Eigenlijk is dat ook wat hij het liefste wil: zijn gezin niet opbreken en tegelijkertijd ook gelukkig worden zijn vriendin.

Ik weet niet goed wat te doen in deze situatie. We hebben 2 schoolgaande kinderen, een heel leven samen opgebouwd en ik heb altijd gedacht dat we een goed en stabiel huwelijk hadden. Ik voelde me volledig veilig bij hem tot deze ontboezemingen. Ik hou nog steeds van hem, maar vind het gebrek aan wederkerigheid qua liefde, passie en intimiteit heel moeilijk te verteren. Naast alle jaloerse gevoelens die ik uiteraard ook heb.

Wat is nu wijsheid: moet ik het nog even aanzien of de knoop doorhakken, gaan scheiden en mijn eigen leven met mijn kinderen gaan opbouwen? We zijn wel samen in relatietherapie, maar die kan weinig doen aan de patstelling waar we in zitten. Ben benieuwd naar je mening.

Vriendelijke groet,
Maggan

Het advies

Alfons Vansteenwegen

Liefdesprofessor

Als je het liefst je relatie met uw man wilt behouden, dan kunt u beter niet scheiden.

U doet er naar mijn mening het beste aan om de situatie te verdragen, uw man vriendelijk te benaderen en hem duidelijk te maken dat u met hem verder wil. Een tijdelijke liefdesaffaire gaat over.

Het is onze ervaring dat verliefdheid op een derde zelden leidt tot een scheiding als de relatie voordien goed was. De ontrouwe partner ziet vanuit die verliefdheid de vaste relatie tijdelijk eerder negatief. Dus beter je hand blijven uitsteken en hem niet dwingen.

Vriendelijke groet,
Alfons Vansteenwegen

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Hij ontspoort nu we in Nederland wonen

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Deze week in ‘De Psycho Show’

Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink presenteren vanaf september samen 'De Psycho Show'. In dit spli...

Lees verder
Artikel

Samen verder na ontrouw

Lees verder
Advies

Kunnen wij ons ooit aan elkaar binden?

Lees verder
Artikel

Jaloezie bij overspel

Lees verder
Advies

Klaarkomen zonder liefde – hoe zit dat?

Lees verder
Artikel

Vreemdgaan zit in de genen

Lees verder
Artikel

Nee Ik wil niet!

Lees verder