De vraag

Mijn man wil mijn broer niet meer zien

Geacht team!
Allereerst wil ik zeggen dat ik het interview met u heel eerlijk en herkenbaar vind. Zelf ben ik ook vijf jaar getrouwd en we hebben zeker heel veel moeite in het begin gehad met elkaars wensen/achtergronden/meningen, enzovoort. Nu gaat het goed, bijna goed naar mijn gevoel, er is alleen één ding dat mij nog echt ongelukkig maakt: door al onze problemen in het begin zijn mijn man en mijn broer zakelijk uit elkaar gegaan. Volgens mijn man is dat op een voor hem zeer kwetsende manier gebeurd.

Helaas heeft het met de financiële afwikkeling te maken gehad, verder weet ik het niet, omdat ik er niet bij was. Hierdoor wil mijn man absoluut geen contact meer met mijn broer. Mijn broer wil het wel uitpraten en goedmaken, maar mijn man absoluut niet. Dit doet mij zeer veel verdriet: ik wil zo graag dat het goed komt tussen hen. Als mijn broer en zijn gezin bij andere familieleden zijn, gaat mijn man er ook niet naartoe.

Ik vind het echt erg en ben van mening dat dit zo niet verder kan. Kan hij dit niet voor mij over hebben? We hebben hier veel woordenwisselingen over gehad. Hij zegt dat ik het moet accepteren. Ik heb wel gewoon contact met mijn broer en zijn gezin, maar ze komen niet naar ons huis. Ik heb het geprobeerd met mijn verjaardag, maar toen mijn man hoorde dat ze zouden komen, is hij gewoon weggegaan en liet mij dus in de steek. Ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan, hij blijft koppig volhouden en ik heb het gevoel dat ik tussen twee vuren zit. Ik ben eigenlijk heel boos op hem, vind dat hij het mij moeilijk maakt: op elke familiegelegenheid waar mijn broer ook komt, kom ik alleen opdagen.

Ik hoop dat u hierop uw mening wilt geven. Alvast zeer bedankt.
M.

Het advies

Alfons Vansteenwegen

Liefdesprofessor

Beste M.
Het enige wat u kunt doen, is uw man nog eens vertellen hoe erg u dat vindt en hoezeer u eronder lijdt, en maken dat hij dat echt begrijpt, bijvoorbeeld door hem woord voor woord te laten herhalen wat u zegt. Daarna, als u het gevoel heeft dat hij dit begrepen heeft, kunt u hem vragen om geleidelijk iets aan deze situatie te doen. Maar dat wil niet zeggen dat hij u kan geven wat u vraagt! Eventueel kan hij dan nog eens vertellen hoezeer hij door dat alles gekwetst is en kunt u proberen hem te tonen dat u zich dat kunt voorstellen. Dit begrip van uw kant zou hem kunnen helpen om toch iets aan de situatie te doen.

Met vriendelijke groeten,

Alfons VansteenwegenMeer lezen?
Relatietherapeut Alfons Vansteenwegen schreef onder meer de volgende boeken:

  • Vreemdgaan met je partner
  • Liefde is een werkwoord
  • Als liefde zoveel jaar kan duren

Relatietherapeute Maureen Luyens schreef onder meer:

  • Liever vrijen, gids voor een betere seksuele relatie
  • Seksuele problemen bij het vrijen
Samen schreven ze:
  • Hoe overleef je een liefdesaffaire?

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Chatten met een andere vrouw

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Het nut van een dut

Een middagdutje van 30 tot 60 minuten kan wonderen doen – ook voor oudere kinderen.

Lees verder
Verhaal

Kun je beter stoppen met je relatie? – 9 vragen bij relatietwijfel

Lees verder
Artikel

Redding voor relaties

Lees verder
Advies

Ik lever altijd commentaar op mijn man

Lees verder
Artikel

Samen verder na ontrouw

Lees verder
Artikel

Maureen Luyens en Alfons Vansteenwegen: ‘Verliefdheid is niet nodig’

Lees verder
Advies

Ik ben bedrogen via internet

Lees verder