De vraag

Mijn man ging vreemd met een personeelslid

Beste Joris,

Mijn man heeft een relatie van een halfjaar gehad met een van zijn medewerksters. Hij heeft deze relatie 2 maanden geleden beëindigd en uiteindelijk voor mij gekozen. Het tijdelijk dienstverband met deze medewerkster zou kort hierna eindigen. Echter hij heeft haar een nieuw contract gegeven, salarisverhoging en een bonus. Hij blijft haar dus voorlopig zien en zij hem ook.

Ze kan hem dus weer bellen en sms’en. Ik heb hem gezegd dat ik hier niet mee kan omgaan. Ik heb hem gesmeekt het niet te doen, maar hij vindt dat hij verplichtingen heeft als werkgever. Waar sta ik in dit geheel? Ik voel me voor de tweede keer bedrogen.
Groeten van JennisHet advies

Expert

Joris Lammers

Beste Jennis,

Ik begrijp heel goed dat je je slecht voelt door deze gang van zaken. Jij bent natuurlijk geen partij in de werkgever-werknemer relatie, maar je voelt je wel emotioneel betrokken. Ik kan ook goed begrijpen dat je teleurgesteld bent in je man en / of boos op hem bent.

Ik vind het heel moeilijk om advies te geven op deze afstand. Immers, ik ken jullie situatie niet, weet niet hoe de werkrelatie tussen jouw man en diens medewerker is (bijvoorbeeld: gaat het om een bedrijf met honderden werknemers en hebben ze nauwelijks contact, of is het een klein bedrijf en hebben ze dagelijks contact?) en dit is geen probleem waar ik voor opgeleid ben (als machtsonderzoeker). Ook kan ik slechts inschatten wat de relatie tussen jouw man en diens medewerker precies inhield.

Maar als jij een probleem hebt met de situatie dan denk ik dat je van je man mag verwachten dat hij er voor zorgt dat dit beter wordt opgelost. Nogmaals, ik kan slecht inschatten wat de situatie is, maar afhankelijk daarvan zou ik zeggen dat je van je man mag eisen dat als hij een keuze voor jou maakt, hij daar ook de juist consequenties aan verbindt.

Met vriendelijke groet,
Joris LammersDit vind je misschien ook interessant

Kort

Graag een beetje onzekerheid, baas!

Lees verder
Verhaal

Gelukkig met minder

Minder geld, minder spullen, minder status. Worden we daar nou echt gelukkiger van? Deskundigen vert...

Lees verder
Artikel

Jaloezie bij overspel

Lees verder
Video

Mijn moeder heeft alzheimer

Bekijk video
Artikel

Vreemdgaan zit in de genen

Lees verder
Artikel

Anouk en Birgit Lempers (26)

Lees verder
Artikel

Samen verder na ontrouw

Lees verder
Interview

Ik vergeef je

Lees verder