De vraag

Mijn man bezoekt kinky chatsites

Dag Ursela,
Dit jaar ben ik vijf jaar getrouwd met een zestien jaar oudere man die ik zes jaar ken. Zelf ben ik 36. Hij heeft een dochter van bijna achttien en samen hebben we een dochter van vier. De laatste jaren zijn echte tropenjaren.

Mijn man heeft een heel ingrijpende geschiedenis met zijn dochter achter de rug. Zij woont niet bij ons, maar bij haar moeder en de situatie daar is vaak zeer instabiel. De stiefvader heeft vorig jaar vastgezeten wegens geweldpleging in het gezin. Inmiddels leek het wat stabieler, maar vorige week werden we opgeschrikt door een paar nare telefoontjes.

Ook binnen onze relatie zijn heel wat problemen. Toen we elkaar leerde kennen werkte mijn man in Haarlem en ik in Oosterhout (bij Breda). Kort daarop raakte ik zwanger en gingen we samenwonen. Daar ik een beter betaalde baan had en mijn man graag een andere baan wilde, zijn we in Oosterhout gaan wonen. Helaas is het mijn man tot op heden niet gelukt een baan in de buurt te vinden. De situatie op zijn werk verslechterde tot het uiteindelijk is geëscaleerd eind vorig jaar. Hij is toen ook nog met spoed opgenomen in het ziekenhuis terwijl we net een huis hadden gekocht.

Gelukkig bleek hij snel weer opgeknapt. Nu zit hij met een WW-uitkering thuis en is zeer negatief, wat ik me goed kan voorstellen na vijf jaar van afwijzingen. Keer op keer wordt hij afgewezen. Hij heeft al van alles geprobeerd. Zijn dochter wordt binnenkort achttien en we zullen haar studie moeten betalen. Tot overmaat van ramp ben ik ook nog zwanger geraakt eind vorig jaar. Ik ben inmiddels behoorlijk wanhopig en ik zie nu ook dat mijn man allerlei kinky chatsites bezoekt en misschien zelfs wel afspreekt. Ik krijg er allerlei beelden bij. Wij hebben elkaar ontmoet op een kinky chatsite.

Wegens de zwangerschap ben ik ook nog erg moe. Ik ben ook veel afgevallen. Op mijn werk is het gigantisch druk. We zijn net gefuseerd en wegens een reorganisatie, die al enkele jaren gaande is bij de fusiepartner, grote financiële problemen en fusieperikelen, zijn de problemen op het werk gigantisch. Dat gecombineerd met een onderbezetting op ondermeer mijn afdeling betekent een zo’n hoge werkdruk met zoveel negativiteit dat het werk absoluut niet leuk meer is. Hier komt nog bij dat ik in mijn functie een stapje terug heb moeten doen en mijn werk inhoudelijk ook niet meer zo leuk vind. Maar het belangrijkste is dat mijn collega’s en ik te weinig kwaliteit kunnen leveren door de onderbezetting en de gigantische druk.

Vaak kan ik de zaken wel relativeren, maar het lukt me steeds minder vaak. Ik mis een leuke vent. Ik mis leuk werk. Ik heb te weinig tijd voor mijn kind en het huishouden. Mijn man komt maar aan heel weinig toe, laat staan voor leuke dingen. Wat moet ik doen?
Groeten van Danielle

Het advies

Beste Danielle,
Hartelijk dank voor je uitgebreide verslag, voor het luchten van je hart. En natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Dát mag je wel een positieve ontwikkeling in je leven noemen, toch?! Nu ook nog de rest….. Maar ja, waar moet je beginnen?

Belangrijk is dat je bij jezelf begint, bij jouw lichamelijke en geestelijke welzijn. Een welzijn dat de basis is van alles, want daar draai jij niet alleen op maar ook jouw gezin. Geef daarom toe aan je moeheid, slaap zoveel mogelijk. Praat met je leidinggevende (eventueel samen met de bedrijfsarts/een maatschappelijk werkster/je eigen huisarts) hoe je het beste je gezondheid/je zwangerschap in combinatie met je hoge werkdruk in goede banen kunt leiden. Misschien is het een overweging om tijdelijk minder uren te gaan maken en/of om een aantal uren per week thuis te werken. Tevens kun je bespreken hoe je je werk inhoudelijk weer aantrekkelijk kunt maken.

Ga ook met je man in ‘conclaaf’. Vraag hem concreet zijn hulp, zijn bijdrage in het huishouden, in de opvoeding van jullie dochter. En maak daarover afspraken. Indien nodig, schakel je een onpartijdige ‘bemiddelaar’ in, als mocht blijken dat je er ‘alleen’ voor blijft staan. Attendeer je man ook op zijn ‘sociale verplichting’ om samen iets leuks te doen. Dit om de sfeer in huis en tussen jullie als echtgenoten optimaal te houden. Een assertieve, diplomatieke en niet-agressieve/niet-verwijtende aanpak is in deze aanbevelenswaardig.

Danielle, mobiliseer alle hulp in je omgeving die je kunt krijgen! Doe een beroep op je familie/vrienden en neem, ondanks alle hectiek van alledag, je kwalitatieve ontspanning, al is het maar een paar minuten per dag!!

Hartelijke groet,
Ursela van Stekelenburg
Meer weten over dit thema? Bekijk Liefde en relaties
Deel dit artikel:
11 mei 2008 | Laatst gewijzigd op 16 september 2016

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Nieuwe relatie geeft te veel gezeur

Beste mevrouw Vening de Waal, Ik ben nog niet zolang gescheiden en wat ik ‘vreesde’ is gebeurd. ...
Lees verder
Advies

Nieuwe relatie geeft te veel gezeur

Beste mevrouw Vening de Waal, Ik ben nog niet zolang gescheiden en wat ik ‘vreesde’ is gebeurd. ...
Lees verder
Branded content

Waarom je jezelf een coach moet gunnen

Een coach helpt je een verandering in gang te zetten, waarbij je ook nog eens nuttige inzichten opdo...
Lees verder
Branded content

Waarom je jezelf een coach moet gunnen

Een coach helpt je een verandering in gang te zetten, waarbij je ook nog eens nuttige inzichten opdo...
Lees verder
Interview

Lessen van een wildlife-dierenarts in Afrika

Voor haar tentje, in het donker luisterend naar de geluiden van de bush, voelde Martine van Zijll La...
Lees verder
Interview

Lessen van een wildlife-dierenarts in Afrika

Voor haar tentje, in het donker luisterend naar de geluiden van de bush, voelde Martine van Zijll La...
Lees verder
Artikel

Een keer per week seks verhoogt je weerstand (en andere tips...

Een keer per week seks verhoogt je weerstand. Maar ook vriendschappen zorgen dat minder snel ziek wo...
Lees verder
Artikel

Redding voor relaties

Het nieuwe boek van de beroemde relatietherapeute Sue Johnson staat vol met interessant liefdesonder...
Lees verder
Advies

Na de seks maak ik het steeds uit; is dit bindingsangst?

Hallo Sylvia, Ik ben een man van bijna vijftig. Een paar jaar geleden ben ik gescheiden na een moei...
Lees verder
Advies

Ik voel me niet aangetrokken tot mijn man

Beste Gert-Jan, Ik ben een vrouw van midden veertig, ik heb al 25 jaar een relatie met mijn eerste v...
Lees verder
Advies

Hij geeft nooit zijn ongelijk toe

Beste Saskia, Mijn partner kan als we ruzie hebben nooit zijn ongelijk toegeven. In al die jaren hee...
Lees verder
Artikel

5 tips om de sleur in je relatie te doorbreken

Routine in relaties lijkt ineens in de mode. Opiniemakers prijzen sleur als pokon voor huwelijksgelu...
Lees verder
7493