Ik haak af als mensen terugflirten

Beste meneer,
Mijn probleem is dat ik wel een relatie aan wil gaan, maar snel afhaak als mensen terugflirten. Dan denk ik: ‘Nee, hij is toch niet zo leuk…’. Als het een knappe jongen is denk ik: ‘Hij kan beter krijgen en zal mij wel niet willen’. Ik heb geen idee wat ik hieraan kan doen. Kan ik geen relatie aangaan? Ik hoop dat u weet wat ik moet doen!
Groeten van Anoniem

Ons advies

Beste Anoniem,
Zo zo… jij wilt vanuit het niets een relatie aangaan en als ik het goed begrijp bedoel je daarmee een liefdesrelatie. Zo’n relatie is nogal een ambitieus plan, hoor. Dat is wat anders dan flirten. Het is zelfs zo’n tien stappen en vele maanden verder dan het flirten. Zullen we eerst maar eens bij stap één beginnen, het flirten?

Het leuke van flirten is, dat het heel vrijblijvend en helemaal niet intiem is. Flirten is oefenen in het openbaar en in jouw geval de ideale methode om over je eerste angsten heen te komen.

Jouw angsten worden je voor een deel ingegeven door je gedachten over jezelf, over anderen en over relaties. En gedachten kunnen helpend of ondermijnend zijn in het doel dat je wilt bereiken. Denk daar – na het flirten - maar eens over na.

En als je hier meer over wilt leren kan ik je het bekende boekje aanbevelen van René Diekstra: ‘Ik kan denken/voelen wat ik wil’. Maar eerst flirten en dan denken, OK?

Succes en groet,
Wilbert Kok  • Relatie- en gezinstherapeut Wilbert Kok helpt u oplossingen te vinden vanuit het systeem dat u als gezin vormt. Meer over Wilbert Kok op www.wilbertkok.nl
Expert

Wilbert Kok

Dit vind je misschien ook interessant

Interview

‘Nu ik verliefd ben, wil ik verder leven’

Op haar 36ste kreeg Joyce (44) een verschrikkelijk vonnis: ze heeft huntington, een dodelijke ziekte...

Lees verder
Test

Hoeveel tijd alleen heb je nodig?

Lees verder
Artikel

Verliefd op een ander – Wat je kunt leren van een affaire

Lees verder
Artikel

Aanraking maakt vrouwen gewillig

Lees verder
Advies

Ik ben verliefd op een vrouw

Lees verder
Advies

Ik kom niet verder dan verliefdheid

Lees verder
Artikel

Verliefd = verloren

Lees verder
Advies

Is hij verliefd op mij?

Lees verder