De vraag

Ik haak af als mensen terugflirten

Beste meneer,
Mijn probleem is dat ik wel een relatie aan wil gaan, maar snel afhaak als mensen terugflirten. Dan denk ik: ‘Nee, hij is toch niet zo leuk…’. Als het een knappe jongen is denk ik: ‘Hij kan beter krijgen en zal mij wel niet willen’. Ik heb geen idee wat ik hieraan kan doen. Kan ik geen relatie aangaan? Ik hoop dat u weet wat ik moet doen!
Groeten van Anoniem

Het advies

Expert

Wilbert Kok

Beste Anoniem,
Zo zo… jij wilt vanuit het niets een relatie aangaan en als ik het goed begrijp bedoel je daarmee een liefdesrelatie. Zo’n relatie is nogal een ambitieus plan, hoor. Dat is wat anders dan flirten. Het is zelfs zo’n tien stappen en vele maanden verder dan het flirten. Zullen we eerst maar eens bij stap één beginnen, het flirten?

Het leuke van flirten is, dat het heel vrijblijvend en helemaal niet intiem is. Flirten is oefenen in het openbaar en in jouw geval de ideale methode om over je eerste angsten heen te komen.

Jouw angsten worden je voor een deel ingegeven door je gedachten over jezelf, over anderen en over relaties. En gedachten kunnen helpend of ondermijnend zijn in het doel dat je wilt bereiken. Denk daar – na het flirten - maar eens over na.

En als je hier meer over wilt leren kan ik je het bekende boekje aanbevelen van René Diekstra: ‘Ik kan denken/voelen wat ik wil’. Maar eerst flirten en dan denken, OK?

Succes en groet,
Wilbert Kok  • Relatie- en gezinstherapeut Wilbert Kok helpt u oplossingen te vinden vanuit het systeem dat u als gezin vormt. Meer over Wilbert Kok op www.wilbertkok.nl

Dit vind je misschien ook interessant

Interview

‘Nu ik verliefd ben, wil ik verder leven’

Op haar 36ste kreeg Joyce (44) een verschrikkelijk vonnis: ze heeft huntington, een dodelijke ziekte...

Lees verder
Artikel

Verken je rol binnen de familie

Kun je slecht nee zeggen, hang je vaak de clown uit of ben je meestal degene die alles regelt? Een f...

Lees verder
Advies

Ik wil alleen maar bij hem zijn, hij wil het rustig aan doen

Lees verder
Artikel

Zo kijkt een meesterverleider naar het strand

Lees verder
Artikel

Voor altijd

Lees verder
Artikel

Lichtzinnig weer

Lees verder
Artikel

Ik ben verliefd op een ander, wat nu?

Lees verder
Verhaal

Verliefd op een narcist

Lees verder