De vraag

Ik blow dagelijks en slik amfetaminen en slaappillen

Hoi,
Ik heb een probleem: ik gebruik ‘s morgens amfetamine om mijn doe-lijstjes af te krijgen, ‘s avonds blow ik om te proberen mezelf rust in te blowen. Dit lukt eigenlijk niet dus blijf ik maar bezig, ook mentaal. Vervolgens neem ik slaappillen om totaal tot rust te komen.

Ik moet zeggen dat ik dit al jaren doe en nu eindelijk mijn balans met slapen heb bereikt, heel belangrijk. Ook mijn conditie en uiterlijke verzorging is oké, alleen heb ik er zelf een negatief zelfbeeld door gekregen.

Hoe krijg ik orde in deze chaos zonder doe-lijstjes van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat?
Rico

Het advies

Beste Rico,
Je geeft aan dat je diverse middelen gebruikt om overdag te kunnen presteren en vervolgens 's avonds te kunnen slapen. Je vertelt dat je nu een balans hebt gevonden voor wat betreft het slapen. Ons is helaas niet helemaal duidelijk wat je vraag is. Wil je leren je chaos te beheersen zonder middelengebruik of gaat het je vooral om het afkomen van de to-do lijsten?

Als je kritisch naar je middelengebruik wilt kijken, kun je bij de instellingen voor verslavingszorg een leefstijltraining volgen. Daarbij wordt naast het middelengebruik aandacht besteed aan andersoortige problemen, zoals omgaan met stress, leren plannen en organiseren, assertiviteit of een negatief zelfbeeld. Als je een dergelijk cursus wilt volgen, maar niets wilt veranderen aan je middelengebruik zou je kunnen kijken bij het aanbod van trainingen op de website van Psychologie Magazine of kunnen overleggen met je huisarts.Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Langdurig blowen en af en toe harddrugs: wat zijn de effecten?

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Zeven zinvolle zaterdagen

De zaterdag gaat meestal op aan hockeyles, huiswerk en kamer opruimen. Maar wat als je hem ook voor ...

Lees verder
Artikel

’t Zal je kind maar wezen

Lees verder
Verhaal

Het therapeutische effect van hallucinogenen

Lees verder
Verhaal

Waarom blowen zo slecht is voor het puberbrein

Lees verder
Kort

Waarom wiet angstig maakt

Lees verder
Artikel

Sleeping apart together

Lees verder
Artikel

Minder creatief na joint

Lees verder