De vraag

Hij is 33 jaar ouder en ik wil hem niet kwijt

Beste Ursula,
Een tijdje geleden is het dochtertje van een kennis van mij verongelukt. In die tijd was ik er voor hem. Ik steunde hem zoveel ik maar kon. Alleen van het een kwam het ander. We werden verliefd op elkaar. Zo erg dat ik hem mis, ieder moment dat ik hem niet zie. Op zich lijkt dit niet heel erg. Maar als ik vertel dat hij getrouwd is en 33 jaar ouder is, verandert dat het verhaal.

Nu is het wel zo dat hij al plannen had om te scheiden. Door mij zijn deze plannen wel wat versneld maar het zit er aan te komen. Wij willen dan graag gaan samenwonen. Maar ik ben erg bang voor de reacties van buitenstaanders. Zij zullen terugschrikken van het leeftijdsverschil en er niet over uit kunnen dat hij zijn vrouw in de steek laat terwijl zijn dochtertje net overleden is.

Ik heb echt geen idee wat ik nu moet doen. Ik houd echt heel veel van hem, maar ik ben bang dat ik vrienden en familie kwijtraak doordat ze het niet willen of kunnen accepteren. Moet ik hem laten schieten, zodat ik voldoe aan het ideaalbeeld van personen om mij heen? En ongelukkig worden omdat ik zoveel van deze man houd. Of moet ik voor mijn eigen geluk gaan en mijn vrienden en familie kwijt raken? Ik weet het echt niet meer.

Heb jij misschien raad voor mij?
Groet,
Anoniempje

Het advies

Ursela van Stekelenburg

Beste Anoniempje,
Ik kan mij goed indenken dat je het gevoel hebt voor een dilemma te staan. Je houdt van een man die getrouwd is, 33 jaar ouder is en mogelijk op het punt staat zijn vrouw te verlaten, terwijl hun dochtertje net is overleden. Nu ben je bang dat je vrienden en familie dit niet accepteren waardoor je kans loopt hen kwijt te raken.

In het algemeen is het belangrijk dat je dicht bij je gevoel blijft, dat je je niet laat leiden door angsten of door sociale wenselijkheden. Want het is jouw leven. Een leven dat jij op je eigen manier mag inrichten/invullen. De mensen die echt van je houden zullen dat accepteren, zij zullen je niet veroordelen, zij zullen je niet willen verliezen. Ook al houden ze er misschien wel een andere mening op na.

Maar ja, aan elke medaille zit een keerzijde. Jouw/jullie geluk ten opzichte van het levensgeluk van zijn vrouw. Hoe zal zijn vrouw daarmee omgaan? Kan zij een scheiding momenteel aan? Heeft zij voldoende steun in haar omgeving? In hoeverre is haar sociale welzijn van invloed op jullie beslissing met elkaar verder te gaan? Wat is de basis van jullie liefde? En is deze basis stevig genoeg voor een gezamenlijk leven? Vragen die ook meespelen bij jouw antwoord wat je nu moet doen. Een antwoord dat alleen jij alleen kunt geven. Gun jezelf daarbij de rust, zoek afleiding in ontspanning en maak daarna pas een evenwichtige afweging.

Anoniempje, ik wens je veel beslissingswijsheid toe, en ook veel levensgeluk op je verdere levenspad!

Hartelijke groet,
Ursela van StekelenburgDit vind je misschien ook interessant

Advies

Kan hij opeens een goede partner zijn?

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Kun jij dit trucje ook?

Wie kan met zijn oren wapperen? Of met zijn ogen dicht zijn navel aanwijzen? 8 trucjes om te probere...

Lees verder
Advies

Ik twijfel of mijn relatie een kans van slagen heeft

Lees verder
Kort

Knipperlichtrelatie geeft stress

Lees verder
Advies

Door mijn jaloezie hebben we steeds ruzie

Lees verder
Advies

Waarom maak ik het steeds na twee maanden uit?

Lees verder
Artikel

3 manieren om relaties te verdiepen

Lees verder
Advies

Het doet pijn als mijn vriend met anderen flirt

Lees verder