De vraag

Het lijkt een verstandshuwelijk

Beste Jolet,
Binnenkort ga ik samenwonen met mijn vriend, na zeven jaar relatie. Steeds vaker overvalt me nu het gevoel dat dat een verkeerde beslissing is. Ik weet niet meer wat ik voor hem voel. Het is een prima man - rustig, evenwichtig, intelligent. Maar ook vind ik hem saai, autistisch, eigenwijs. De oorspronkelijke vonk is er niet meer, het lijkt wel een verstandshuwelijk.

Het opvoeden van de kinderen (ik ben weduwe) gaat me niet goed af nu ze beiden puberen en ik vind dat ze zich met een mannelijke inbreng beter kunnen ontwikkelen. Deze overwegingen voelen als een groot fout geheim dat ik met niemand kan bespreken. Help, waar doe ik goed aan?
Het advies

Jolet Plomp

Psychologie
Beste lezeres,
Begin met te accepteren dat u deze gevoelens hebt. Ze zijn er nu eenmaal. Het is bovendien normaal dat iemand bij zo'n grote verandering tegenstrijdige emoties heeft. Als u dit 'mag voelen' zal het al minder erg zijn. Misschien wilt u uw gevoelens delen met een goede vriendin?

Een andere tip is: stop met te kijken naar de voor- en nadelen van uw partner. In de liefde bestaat geen absolute som van plussen en minnen. Richt uw aandacht liever op wat u beweegt. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw onzekerheid als opvoeder. Hoe kunt u zich als moeder steviger voelen? Het lijkt me zo'n sneu gevoel dat een partner de eigen tekorten moet aanvullen.

Tot slot: kan het zijn dat ook gevoelens voor uw overleden man meespelen? Het zou goed kunnen dat opnieuw met een man gaan samenwonen uitgestelde rouw met zich meebrengt. Neem de tijd om af en toe alleen hiermee bezig te zijn, bijvoorbeeld in een dagboek.
vriendelijke groet,
Jolet PlompDit vind je misschien ook interessant

Advies

Mijn schoonouders willen dat hij met mij breekt

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Het dier in ons

Leren door te spelen, broers en zussen die elkaar de tent uitvechten en de noodzaak van een toegewij...

Lees verder
Advies

Mijn partner wil niet praten

Lees verder
Artikel

Opscheppen over je geliefde

Lees verder
Artikel

Deze is van mij

Lees verder
Advies

Ik wil geen nephuwelijk

Lees verder
Advies

Mijn vriend kan niet kiezen tussen mij en die ander

Lees verder
Artikel

Redding voor relaties

Lees verder