Positief opvoeden voor pubers

Hoera, ik heb een puber

Nieuw!

Hoera, ik heb een puber is de nieuwste online training van Psychologie Magazine. In deze training nemen we je mee in de wereld van je puber, waardoor je beter gaat begrijpen wat er speelt in de puberteit. Wat gebeurt er eigenlijk in dat puberbrein waardoor ze soms ondoordachte dingen doen? Welke invloed hebben hormonen op het humeur van je kind?

Maar je gaat vooral aan de slag met deskundige adviezen en online opdrachten om het thuis leuker en makkelijker te maken. De training helpt je om samen op een goede manier de puberteit te beleven.

Hoera, ik heb een puber is ontwikkeld in samenwerking met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve.

 • Je leert:

  • hoe je op een positieve manier contact maakt met je puber
  • op een goede manier afspraken maken en grenzen stellen
  • beter omgaan met je eigen emoties én die van je kind
 • Je krijgt:

  • concrete adviezen om beter te communiceren met je puber
  • kennis over de puberteit: wat gebeurt er in dat puberbrein?
  • een dagboek-app om je ontwikkeling bij te houden

Over deze training

 • Pubers en opvoeden; waarom is dat soms zo lastig?

  Een puber in huis vraagt om een omslag in het opvoeden. ­Pubers gaan zich losmaken en ouders moeten ­leren hun kind meer los te laten. Thema’s als grenzen opzoeken en grenzen aangeven zijn aan de orde van de dag. Zowel voor kinderen als hun ouders is deze periode een grote uitdaging.

 • Voor wie is deze training?

  Voor iedereen die op een prettige manier de puberteit van zijn kind wil doormaken. Het maakt niet uit of je aan het begin staat en goed voorbereid wilt zijn, of er juist middenin zit.

  De training is bedoeld om het opvoeden soepeler te te laten verlopen en te ontdekken dat de puberteit ook erg leuk kan zijn.

 • Hoe werkt een online training?

  Schrijf je in voor de effectieve training Hoera ik heb een puber en krijg toegang tot het exclusieve online trainingsplatform. Je kunt de training overal volgen: op je mobiel, je tablet of pc. Het is een veilige online omgeving waarin je in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

  Via het besloten trainingsplatform ontvang je filmpjes, schrijf- en doe-opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt. Door de opdrachten te maken, krijg je meer inzicht in jezelf, je gedrag en reacties. De filmpjes en teksten in de training begeleiden je in dit proces; er leest dus niemand met je mee.

  De training Hoera ik heb een puber bestaat uit vijftien sessies. Moet je halverwege een sessie weg of wil je iets langer over een antwoord nadenken? Dan kun je altijd tussentijds opslaan en later weer verder gaan. Je kunt je antwoorden en het verdiepingsmateriaal tot een jaar na afronden van de training terugvinden.

 • Hoe is de online training tot stand gekomen?

  Voor de online trainingen werkt Psychologie Magazine altijd samen met de beste experts, therapeuten en wetenschappers. De training Hoera, ik heb een puber is gemaakt in samenwerking met opvoedkundige en kinderpsycholoog Tischa Neve.

 • Hoeveel tijd kost de training?

  De training Hoera, ik heb een puber bestaat uit vijftien sessies waarin je uitleg en opdrachten krijgt. Regelmatig vragen we je ook om te oefenen of een dagboekje in te vullen. Trek je hier voldoende tijd voor uit, dan vergroot dat je kans op een goed resultaat aanzienlijk. Je volgt de training in je eigen tempo en kunt pauzeren wanneer je dat wilt.

 • Hoe is de training opgebouwd?

  De training Hoera ik heb een puber bestaat uit:

  • Vijftien gevarieerde sessies die je in je eigen tempo doorloopt, o.a. grenzen stellen, verantwoordelijken geven, je puber positief benaderen en beter communiceren.
  • Een handige dagboekapp waarmee je je vorderingen bijhoudt
  • Praktische en verhelderende video’s met kinderpsycholoog Tischa Neve
  • Inspirerende achtergrondverhalen van de schrijvers van Psychologie Magazine.

de expert

Maak kennis met Tischa Neve Tischa Neve
Tischa Neve (1970) is kinderpsycholoog, en opvoedkundige, moeder van Dim (2009) en pleegmoeder. Sinds het opvoedtv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen.

Kies jouw inschrijving

Wat past het beste bij je?
Meest gekozen

Dit vind je misschien ook interessant

Training

In 3 stappen naar je droombaan

Leer wat je passie is en wat je kwaliteiten zijn en zet de eerste stap naar je droombaan!

Lees verder
Training

Rust in je hoofd

Leer je het kritische stemmetje in je hoofd het zwijgen op voor meer rust!

Lees verder
Training

Stress de baas

Je hoeft niet alle stress te vermijden om optimaal te functioneren. Ontdék het in deze training!

Lees verder
bewezen effectief
bewezen effectief
een leven lang profijt
een leven lang profijt
laatste inzichten uit de wetenschap
laatste inzichten uit de wetenschap