Welke vis is het gezondst?

februari 2006
Hallo Jeanne,
Welke vissoorten zijn het gezondst voor je? Klopt het dat je beter geen garnalen kunt eten?

Anja



Beste Anja
In verband met een hoog gehalte aan n-3 vetzuren kun je het beste de vette vissoorten eten. Dit zijn bijvoorbeeld zalm, haring en makreel. Garnalen bevatten weinig vet, maar vrij veel cholesterol. Het wordt daarom aanbevolen om er matig gebruik van te maken

Groeten, Jeanne de Vries


  • Jeanne de Vries is voedingskundige en universitair docent bij de afdeling Humane Voeding aan de Universiteit Wageningen. Ze geeft onderwijs over voedingsgedrag en klinische voeding en doet onder andere onderzoek naar het verband tussen voeding en chronische ziekten.

  •  

     

    Gerelateerd

    Artikelen

    Advertentie

    Webshop


    Advertentie

    Mis de nieuwsbrief niet!

    Elke week de nieuwste tests, nuttige tips en adviezen. Meld u nu aan voor de nieuwsbrief:

    Inloggen plusabonnee

    Twitter